13

Breng jongeren, politici en artiesten samen en laat ze een jaar lang nadenken over de toekomst van onze samenleving. Wat krijg je dan? Vuurwerk! In de vorm van (video-)installaties, performances, fotoreeksen, films ... Van 9 mei tot en met 28 juli 2019 bundelt BOZAR zijn ideeën, verhalen en dromen in de tentoonstelling 'Next Generation, Please!'.

Je ontdekt er het creatieve denk- en doewerk van honderden jongeren uit dertien scholen en jeugdverenigingen die een heel jaar konden werken aan hun projecten dankzij de steun van BOZAR. De deelnemers komen uit België, Europa én de wereld, want voor deze derde editie van Next Generation, Please! werkten ze nauw samen met jonge mensen uit o.a. Roemenië, Frankrijk, Servië, Engeland, Griekenland, Ierland, Denemarken en de Verenigde Staten rond vrijheid, burgerschap, revolutie, identiteit en democratie.


Meer info over de deelnemende projecten hieronder.

21.05: Screening + Krump Performance

Wist je dat?

 • @ Caroline Lessire

  Projectoproep: Next Generation, please! ’19-’20

  Werk je samen met jongeren? Als leerkracht of begeleider in een culturele vereniging? Neem deel aan de vierde editie van Next Generation, Please!.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Caroline Lessire

  Een Rode Duivel op bezoek bij BOZAR

  In mei kwam Rode Duivel en fervente verdediger bij Paris Saint-Germain Thomas Meunier, op bezoek bij BOZAR. Het was voor de stervoetballer de uitgelezen kans om zijn band met cultuur aan te scherpen.

  lees meer
  — gepubliceerd op

Voorbij