04

Mei is een speciale maand voor Europa. Niet alleen viert de Europese Unie haar 69ste verjaardag op 9 mei, tussen 23 en 26 mei kiezen de burgers van Europa een nieuw Europees Parlement. Die verkiezingen kondigen zich heel spannend aan. Wat zijn de gevolgen van de (uitgestelde?) Brexit? Hoe vertaalt de sociale onrust van de gele hesjes zich in het stemhokje? Kunnen de jongeren die elke week op straat komen voor een beter klimaatbeleid de machtsverhoudingen in het parlement wijzigen?
De hele maand mei kunt u in het Europese cultuurhuis BOZAR interessante stemmen horen van politici, opiniemakers, geëngageerde burgers en kunstenaars die hun visie op en hun dromen over Europa willen delen met een breed publiek.
BOZAR verleent gastvrijheid aan een hele reeks partners die hun evenementen bij ons organiseren, maar verzorgt ook een eigen programmatie. Zo staat Europe Day (9 mei) volledig in het teken van ons project Next Generation, Please.
De titel van deze maand is May Days, een knipoog naar het radiosignaal voor noodgevallen. Hopelijk wordt het signaal gevolgd door een kordate reeks reddingsacties zodat mei een nieuwe renaissance voor Europa inluidt.

Voorbij