25

We worden er in het nieuws vaak genoeg aan herinnerd: transfobie, homofobie en discriminatie tegenover seksuele minderheden zijn nog sterk aanwezig in onze samenleving. Er lijkt wel een plotse heropleving te zijn van deze achterhaalde haat tegenover al wie anders is. Mannen, vrouwen en soms zelfs jonge tieners krijgen af te rekenen met fysiek en verbaal geweld, gewoon omdat ze ervoor kiezen om van iemand te houden, of om het leven te leiden dat ze zelf willen. Hoewel deze keuzes fundamenteel tot de privésfeer behoren, is het noodgedwongen een erg publiek onderwerp omwille van de intimidatie, beledigingen en agressie waar veel mensen mee geconfronteerd worden.
Samen met equal.brussels organiseert BOZAR een nieuwe editie van De kleuren van de regenboog. De avond zal in het teken staan van de LGBTIQ+ gemeenschap, in het kader van de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie (IDAHOT). We willen deze discriminatie eindelijk een halt toe roepen en ieders waardigheid vrijwaren in een zogenaamde beschaafde 21e eeuw, ongeacht zijn of haar keuzes, seksuele identiteit of liefdesleven.
Onder de kreet ‘Stand up!’ verzamelt zich een groep gerespecteerde internationale artiesten op het podium. Ze brengen een fundamentele politieke boodschap rond diversiteit, respect, verdraagzaamheid en ieders recht op geluk. Op het programma staan onder andere woordkunstenares Hind Eljadid, performers Boychild en Ari De B, maar ook Gérald Kurdian en zijn Hot Bodies Choir. Samen helpen zij ons de nadruk te leggen op wat ons als mensen verenigt, zonder haat of afkeer van de ander. De artiesten vieren het brede spectrum aan identiteiten en persoonlijkheden in onze samenleving, het mens-zijn dat ieder van ons met elkaar verbindt.

De eerste editie van Queer Pride Gent vindt plaats op zaterdag 11 mei op de Vrijdagmarkt en omgeving. Vijftig jaar na de Stonewall Riots keert Queer Pride Gent terug naar de essentie: Pride is a Protest. Aldus een vreedzaam protest tegen maatschappelijke normen, instituten en structuren die de seksuele en sociale diversiteit en vrijheid onderdrukken. Queer Pride Gent is een open uitnodiging voor deelname aan een divers en alternatief aanbod van activiteiten, waaronder lezingen, debatten en optredens, die zijn gegrond op kritisch maatschappelijk engagement en sociale inclusie. Meer info op www.queerpridegent.be

Voorbij