25

De Baron Hortastraat ligt op een scharnierpunt tussen hoog- en laagstad. Een mooie trap verbindt het Warandepark met deze doodlopende straat, dat eigenlijk eerder een pleintje is dat toegang verleent tot BOZAR en CINEMATEK. Tijdens de werken voor het aanpalende nieuwe bankgebouw transformeert een tijdelijke installatie deze doodlopende straat tot een actieve plek.
Deze houten structuur loopt op 5 verschillende niveaus beplant met bomen, en buigt onderaan de Baron Hortastraat af naar de ingang van het Paleis voor Schone Kunsten waardoor een amfitheater ontstaat. 
​​​​​​​
De installatie is een ontwerp door Bureau Bas Smets en een samenwerking tussen BOZAR en buur BNP Paribas Fortis, die deze dagen in de steigers staat. Doel is om de Baron Hortastraat te verfraaien en een creatieve plek te voorzien voor de vele passanten en pendelaars. De installatie kan gebruikt worden als een extra podium voor de activiteiten van BOZAR of als serene rustplek tussen het drukke Paleis voor Schone Kunsten en de werf. Dankzij de bomen is het ook een knipoog naar het Warandepark bovenaan de trappen.
 

Wist je dat?

  • BOZAR verbouwt de stad

    De Baron Hortastraat is onherkenbaar geworden. Het straatje tussen hoog- en laagstad, tussen de violen van het Paleis voor Schone Kunsten en de drilboren van de werf van BNP-Parisbas is omgevormd tot een glooiend landschap met bomen door landschapsarchitect Bas Smets.

    — gepubliceerd op