11

ART ENSEMBLE OF BRUSSELS wil ons onderdompelen in de sfeer van mei ‘68. Deze groep jongeren creëerde een affiche en zette ze om in klank en geluid, onder begeleiding van de kunstenaars-lesgevers van IStudio/IS asbl. De grafische creaties en geluidsinstallatie vormen een bijzondere reconstructie van de rebelse atmosfeer van toen.
De initiatiefnemers leerden alles over de sociaal-politieke context van die periode en stelden zich vragen bij de uitdagingen van mei ‘68. Het diende als een manier om hun eigen problemen in onze tijd het hoofd te bieden. De dialoog die zo ontstond tussen kunstenaars en jonge deelnemers, maar ook tussen schilderkunst en muziek, schiep een dynamisch overlegproces rond burgerschap. Opstanden van weleer begrijpen om de wereld van vandaag in vraag te stellen: dat was wat ze zelf wouden doen, maar er is meer. Ze nodigen ook ons uit om mee te gaan in deze esthetische en meditatieve ervaring. Alsof ze een verandering voorspellen die enkel van onszelf afhangt.


Young participants: Insaf Ikanoun, Hossam Hmimsa, Sabir Serroukh, Omar Mettioui, Omar Mesnaoui, Abdellah Handouzi, Yasmine Amrani, Kawtar Benaissa, Ahmed El Marnissi, Ismael Amrani, Oumaima Mesnaoui
Artists: Nikoo Nateghian, Quentin Meurisse, Safa-Eddine Taghian
Expert: Céline Vanderpelen 
European partner: Le Fresnoy – Studio national des arts contemporains 
Theme: Revolution, protestation, mai 68
Final output: Drawings, video, audio