11

In het Find Your Voice project werkten negen jonge vrouwen elk aan een video over een onderwerp dat ze belangrijk vonden. Gedurende zeven workshops kregen ze de kans te proeven van het hele productieproces: van scenarioschrijven tot productieplanning, van filmen tot monteren. Het idee dat online media maar een beperkt aantal interesses voor jonge vrouwen promoot, vormde de baseline voor het project. Het gebrek aan gevarieerde rolmodellen kan jonge vrouwen ontmoedigen een publiek standpunt in te nemen over onderwerpen die ze belangrijk vinden, zeker als ze niet voldoen aan de typische ‘meisjesachtige’ interesses. 
Find Your Voice liet de jonge deelnemers toe zowel technische en digitale vaardigheden als persoonlijke capaciteiten te ontwikkelen, om hun stem te vinden en deel te nemen aan het publieke onlinedebat. Zo kunnen ze een inspiratie zijn voor andere jonge vrouwen, en nemen ze een evenwaardige plaats in bij de vorming van onze samenleving en haar toekomst.


Young participants: Ana Maria Zaharia, Diana Przeor, Fatima-Zohra Ait El Maâti, Greta Fjellman, Laure Robbens, Lucie Bibbo, Michelle Pawa, Nuria Outojane, Zoe Popovici
Artists: Anissa Boujdaini, Christopher Daley, Nick Kuskin, Marie-Eglantine Petit, Matteo Villa
Experts: Paulina Banaś, Alexandra Duncan, Aleksandra Mierzwa, Emily Stoker
European partner: European Activism Incubator
Theme: Girls empowerment, democracy and participation, freedom of expression, taboos, stereotypes 
Final output: Video, photography