20

De Baron Hortastraat ondergaat deze lente een volledige transformatie. Landschapsarchitect Bas Smets tekende een indrukwekkende installatie uit die de straat naast BOZAR verandert in een glooiend landschap met terrassen en bomen, en een gloednieuwe graffitimuur viert het Bruegeljaar.

Het kunstenaarscollectief FARM PROD, dat eerder al een gigantische muurschildering maakte voor onze expo rond Fernand Léger, gaat opnieuw aan de slag op de muur tussen de Baron Hortastraat en de aanpalende bouwwerf. Dit keer geven ze hun visie op de 16de eeuw, en ontlenen beelden aan onze twee tentoonstellingen Bernard van Orley Brussel en de renaissance en Prenten in de eeuw van Bruegel.

De muurschildering, waarop je onder andere Margaretha van Oostenrijk en Filips II van Spanje herkent, maakt deel uit van een heel parcours aan fresco’s, allemaal speciaal gecreëerd door FARM PROD rond Pieter Bruegel en Brussel, de stad waar de oude meester twee derde van zijn schilderijen maakte en ook begraven ligt. Maak van BOZAR dus je startpunt van een heus Street Art Parcours door de stad i.s.m. visit.brussels.