19

met :Adjua BenhelimaMelissa MabesooneFien De KeukelaereRein DecoodtArne De TremerieLaure OsselinOlga KunickaVincent GlasmacherZita CayenberghsLies Pauwels regie

Wat is de functie van pijn? Volgens het woordenboek is haar rol slechts tweeledig. Pijn is enerzijds een noodzakelijk waarschuwingssignaal, dat ons attent maakt op een fysieke error. Anderzijds dient het als natuurlijk beschermingsmechanisme, dat ons vertelt wat we beter niet doen, willen we overleven. Maar hoe gaan we dan om met chronische pijn? Het is een pijn die steeds terugkeert en voor sommigen onvermijdelijk is, voorbij de definitie uit het woordenboek. Het stuk bouwt op de ervaring van mensen die pijn lijden, zowel fysiek als mentaal. Samen met vier podiumkunstenaars ontleden ze pijn en zijn metaforen.

In Anatomie van de Pijn gaan de acteurs van NTGent op zoek naar de betekenis van pijn en zijn metaforen. De voorstelling bouwt op de ervaringen van mensen die pijn lijden, zowel fysiek als mentaal. Hoe gaan ze om met een steeds terugkerende pijn?