07

van en metHakim Louk’manMonia DouiebMyriem AkheddiouOthmane MoumenJasmina Douieb regie – Renata Gorka scenografie, kostuums – Daphné D'Heur geluid – Benoît Lavalard belichting – Eva Giolo video

"Wat we met elkaar gemeen hebben? Een Marokkaanse vader en een Belgische moeder. We komen samen met andere 'zinnekes' om het over onze vaders te hebben, over het deel in ons dat 'anders' is. Hoe ging ieder van ons daarmee om? 'Ik ben Belg, maar heb een Marokkaanse vader' – 'Ik ben Marokkaans, maar spreek geen Arabisch.' We willen praten over onze woede als 'semimoutouf'. Geërfde woedes, waar we niets meer over weten. Over schaamte ook. Schaamte om de schaamte. Over onderling en verdragen racisme, als een onzichtbaar virus. Praten over het gevaar te vergeten en zichzelf te verliezen.

Een voorstelling in de vorm van een reis rond betekenissen, een queeste naar de smaak van de eerste couscous. Een mozaïek van onbeantwoorde vragen en vraagloze antwoorden. Een cocktail, een mix net als wij, van taferelen en beelden, van getuigenissen, waargebeurde of uitgevonden bekentenissen. Een zoektocht naar de 'moutouf' in ons."