11

20:00 - Les frontières de l'invisible : le Krump, un combat comme lien entre le ciel et la terre

Creatie/performance gevolgd door een dialoog tussen sociaal-antropoloog Jonathan Collin, choreograaf Hendrickx Ntela en krumper Patribe Kanyinda. 

Deze jonge Luikenaars die deelnemen in het project "Les frontières de l'invisible" ademen krump. Ze hebben zichzelf ontplooid en hebben met deze dans een eigen identiteit gevormd. Dankzij krump hebben ze zichzelf gevonden en kunnen ze hun stem laten horen. De voorstelling voor Next Generation Please! toont hoe grenzen overschreden worden, hoe  ze – door hun eigen weg te plaveien – op zoek gaan naar hoop en een rijker bestaan.

20:30 - Digital Natives : "Feeling Everything All at Once"

Screening + Q&A​​​​​​​.

'Feeling Everything All at Once' is een creatieve output van een artistiek uitwisselingsproject met de naam Digital Natives. Het kunstproject kwam tot stand door een samenwerking tussen studenten van het Institute of American Indian Arts in Santa Fe (New Mexico) en Belgische deelnemers die samenwerkten met het Institute of Sainte-Marie in Brussel. De vertoning wordt gevolgd door een discussie tussen de Amerikaanse en Belgische jongeren over identiteit, kolonisatie en multiculturalisme in een digitale omgeving.

Voorbij