13

van en metPierre SolotEmmanuel De Candido video – Clément Papin belichting, technisch directeur – Marie-christine Meunier scenografie – Zoumana Meité artistiek adviseur – Olivier Lenel artistiek adviseur – Milena Kipfmuller geluidsbeeld, klank design – Antoine Lanckmans video

In een niet nader bepaald Starbuckscafé spreekt Jessica deze pijnlijke woorden uit: "Brandon, ofwel praat je met me, ofwel ga ik bij je weg". Brandon zal praten, zij zal hem verlaten. Het schijnbaar net zo banale als universele drama is de start van een verrukkelijke theatrale zoektocht in het spoor van een dronepiloot met klokkenluiderambities.

Emmanuel De Candido en Pierre Solot maken gebruik van uiteenlopende digitale media (videospellen, projecties, elektronische muziek enz.) om de puzzel van een 'digital native' live samen te leggen. Elk puzzelstukje vertaalt een complex concept in een hypergeconnecteerde samenleving. Deze voorstelling neemt een interactieve duik in de wereld van nerds, waar de virtuele wereld en de werkelijkheid soms in elkaar overvloeien.