11

Het Koor van de Europese Unie nodigt u uit op zijn jaarlijks herfstconcert dat zal doorgaan op 13 oktober 2019 in het Paleis van Schone Kunsten te Brussel.

Voor deze Mozart avond doet het Koor van de Europese Unie beroep op het “Ensemble Orchestral Mosan” dat zijn 25ste verjaardag viert. De dirigent Jean-Pierre Haeck  zal twee onvermijdelijke werken van de Muziek dirigeren: het concerto voor klarinet en het Requiem van W.A. Mozart.

Het Koor van de Europese Unie heeft, sinds zijn ontstaan in 1958, als doel de erfenis van de grote componisten te bestendigen en de universele taal van de muziek te gebruiken als brug tussen de volkeren van Europa en de hele wereld. Het koor bestaat uit 80 zangers komende uit verschillende hoeken van de wereld.

Gezien het koor geregeld gevraagd wordt voor evenementen die gehouden worden naar aanleiding van  grote Europese gebeurtenissen heeft het reeds in veel Europese hoofdsteden en steden opgetreden. Hierbij heeft het meesterwerken van zowel oude als hedendaagse componisten vertolkt en dit samen met befaamde Europese orkesten, dirigenten en solisten.

Klarinet: Jean-Luc Votano
Soprano: Véronique Solhosse
Alto : Natacha Kowalski
Tenor : Adriaan De Koster
Bas : Matthew Zadow
Ensemble Orchestral Mosan
Dirigent van het orkest: Jean-Pierre Haeck
Dirigent van het koor: Dirk De Moor