16

Regine Mahaux is bovenal een getuige van haar tijd. Met haar fotografie gaat ze op zoek naar de ontmoeting met de ander voor wie ze een ongeschonden nieuwsgierigheid en empathie koestert. Haar gepolijste esthetiek wordt vaak ten dienste gesteld van reële of denkbeeldige grootse werelden die onze emoties, ons geweten en ons vermogen tot betrokkenheid aanspreken. “Hors Cadre” vormt hierop geen uitzondering.
De nieuwe tentoonstelling van de Belgische fotografe stelt namelijk twee bijzondere aspecten van de Verenigde Staten tegenover elkaar, twee dimensies die tot het uiterste worden gedreven en uit dezelfde schoot voortkomen. Van Paris Hilton tot Christina Aguilera. Regine Mahaux plaatst een reeks glamourportretten van sterren voor het voetlicht, tegen een achtergrond van buitengewone luxe en zinsbegoocheling. Daarnaast benadrukt ze de impact van de werkelijkheid en de voorwaarden die ze oplegt aan het bestaan. Foto’s van de straat, maar ver van het alledaagse leven. Veeleer de straat die zich uitdrukt, aanspraak maakt, getuigt. Een straat die buiten haar eigen grenzen treedt.  Regine Mahaux verkent bewust de vrijheid van de Amerikaanse samenleving, onderzoekt ze in de marge van verhevenheid en provocatie, die ze allebei tot in de perfectie heeft kunnen vastleggen.

Wist je dat?

  • ZOMERSE TIPS VOOR ARTY TRIPS

    Hit the road

    Nog op zoek naar een vakantiebestemming om je blik te verruimen en je Instagram-volgers stikjaloers mee te maken? Ruil dan je Tripadvisor in voor BOZAR en reis de wereld rond zonder Brussel en het Paleis voor Schone Kunsten te verlaten! Hier de vijf aanraders van BOZAR.

    — gepubliceerd op