30

Van klassieke kunst tot hedendaagse schepping: de dynamiek van Congo.

Ter gelegenheid van deze talk wordt editie #8 van het magazine “Something We Africans Got” (SWAG) gelanceerd. Het tijdschrift vertelt ons meer over kunstenaars uit Afrika en de Afrikaanse diaspora, maar ook over niet-Afrikaanse stakeholders wiens werk een band heeft met het continent. Er worden allerlei kunstvormen behandeld: fotografie, hedendaagse kunst, mode, en nog veel meer. De onderwerpen van de 8e editie zijn onder meer architectuur, Congo en culturele betrekkingen met Zwitserland. 
SWAG #8 bevat een interview met kunstverzamelaar Sindika Dokolo, over de tentoonstelling IncarNations die hij samen met Kendell Geers cureerde en in BOZAR wordt gehouden. Daarnaast biedt deze editie ook gesprekken met Congolese kunstenaars, met o.a. een gesprek tussen fotograaf Sammy Baloji en bekende Belgische curator en kunsthistoricus Chris Dercon, voorzitter van RMN-Grand Palais in Parijs. 

Anna-Alix Koffi, oprichter en directrice van SWAG, zal dit achtste nummer presenteren en een diepgaande discussie voeren met Didier Claes, galeriehouder en expert op het gebied van klassieke Afrikaanse kunst, en Georges Senga, een kunstenaar gevestigd in Lubumbashi. Nadien volgt een uniek gesprek met twee grote verzamelaars en curatoren, Sindika Dokolo en Chris Dercon.

De discussies worden gemodereerd door Ayoko Mensah (programmatie, BOZAR Africa Desk).

Op vertoon van je ticket voor de talk Something We Africans Got, ontvang je een korting van 50% op je ticket voor de expo IncarNations. Actie geldig tot en met 6 oktober 2019.