20

Ali Chahrour choreografie, dans – Junaid Sarieddeen dramaturgie – Hala Omran dans – Ali Hout muziek – Abed Kobeissy muziek – Guillaume Tesson belichting – Khyam Allami klank design – Christel Salem productieleiding

Meer dan een dansvoorstelling, is May He Rise And Smell The Fragrance​​​​​​​ ook een rituele ceremonie die de grens tussen leven en dood opzoekt. Het is het sluitstuk van een trilogie over rouwrituelen. De mannelijkheid en zijn uitingen van kracht en heroïek worden in deze voorstelling op de proef gesteld en laten de zwakheden en onmacht zien van mannen die niet mogen huilen. Een rouwende vrouw treedt naar voor als priesteres en neemt drie mannen mee om verdriet en verlies samen met haar te ervaren. De Libanese choreograaf en danser Ali Chahrour liet zich voor de voorstelling inspireren door klaagzangen, dans en legendes uit het Arabisch collectief geheugen.

Ali Chahrour legt zich toe op hedendaagse dans in de Arabische wereld en koestert de ambitie om meer erkenning te geven aan lokale danstradities. In zijn werk onderzoekt hij de relatie tussen dans en het lichaam. Vaak valt hij daarbij terug op islamitische en sjiitische religieuze rituelen en gebruiken, zo ook in zijn meest recente trilogie.