03

BOZAR stelt de tentoonstelling La Mente che Mente. Een weg naar geluk van Pippo Delbono voor. Neem een duik in de genialiteit en kwellingen van de regisseur. Een intieme blik op de man die zijn innerlijke ballingschap, de strijd met zichzelf en de confrontatie met dat waar hij voor vlucht met ons deelt – in een poging zichzelf te doorgronden, puur en onverbloemd. “De strijd met zichzelf vergt veel meer kracht dan de strijd tegen externe demonen”, schreef hij in zijn boek Le don de soi.
Baan je een weg door een labyrint van onuitgegeven films, geluidsopnames, interviews, foto's en schetsen. Ze tekenen een fascinerend portret van een meesterlijk artiest die zichzelf niets voorliegt en die zijn visie op de waarheid, op de kunst, op gemis en op verlies in beeld brengt.

Pippo Delbono (°1959) is al meer dan twintig jaar toneelregisseur, acteur, choreograaf, danser en filmmaker. Het beeld – hetzij in de vorm van video's, hetzij als foto's – speelt een centrale rol in zijn theaterstukken. Delbono regisseert daarnaast zijn eigen films.

Luister hier naar de soundtrack van de tentoonstelling

Voorbij