28

GOOD TO SEE YOU AGAIN! We hebben je gemist! ​​​​​​​
​​​​​​​ADVIES EN INSTRUCTIES VOOR JOUW BEZOEK AAN ONZE EXPO’S VANAF 19 MEI
​​​​​​​
Deze expo wordt verlengd tot 21 juli 2020. Als je al een ticket gekocht had, blijft dit geldig tot de nieuwe einddatum van de tentoonstelling.

​​​​​​​
Door een ijzeren hek komt men in een afgezonderde wereld terecht waar 22 lijkbleke, doofstomme poppen wonen. Een tiental zijn geautomatiseerd en voeren repetitieve handelingen uit, veroordeeld tot een eeuwig en monotoon bestaan. MONDO CANE kan gezien worden als een Hedendaags Museum voor Volkskunst waarin de
menselijke figuur wordt uitgestald, in een samenleving waar inertie en apathie hoogtij vieren.

Jos de Gruyter & Harald Thys zijn doorwinterd in het creëren van ficties, gefilterd vanuit de hyperrealiteit. De staat van psychose waarin de hedendaagse samenleving zich bevindt, intrigeert hen. De poppen van MONDO CANE zijn daarvan het levende bewijs.

MONDO CANE vertegenwoordigde het Belgisch Paviljoen op de 58e Biënnale van Venetië met Anne-Claire Schmitz als curator en kreeg er een eervolle vermelding van de jury. 

De website mondocane.net en de catalogus – nu te koop bij BOZAR – maken integraal deel uit van de tentoonstelling.

Wist je dat?

 • © Keith Haring Foundation

  Opening expozalen sinds 19 mei

  Met veel plezier laten we je weten dat de tentoonstellingen bij BOZAR weer de deuren hebben geopend!  

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Jouw bezoek aan onze expo’s

  Sinds 19 mei hebben de tentoonstellingen van BOZAR opnieuw hun deuren geopend. Keith Haring, MONDO CANE, Vjenceslav Richter en Jacqueline Mesmaeker zijn toegankelijk voor het publiek.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Hoe benut ik ze optimaal in 2020?

  DE BOZAR GIFT CARD

  Concert, film, expo, theater – met de BOZAR GIFT CARD zijn de opties eindeloos. Hier alvast een selectie evenementen die slechts het feestelijk topje van de enorme cadeauberg zijn.

  — gepubliceerd op
 • BOZAR AT HOME

  Hedendaagse kunst in je woonkamer

  Ondanks het isolement bieden wij jou dankzij BOZAR at home het comfort dat de technologie ons biedt om vanuit je woonkamer onze tentoonstellingen te bezoeken. Geniet van de virtuele rondleidingen, en zorg voor jezelf.

  — gepubliceerd op
 • BOZAR At Home

  "Het Geel van Gent" - Harald Thys & Jos de Gruyter

  In 2005 realiseerden Jos de Gruyter & Harald Thys Het Geel van Gent. De kunstenaars vertolken in deze video twee lamlendige mannen in badjas. Vanuit Het Kapittelhuis, een appartementencomplex in het centrum van Gent, doen ze hun beklag over elkaar en de buitenwereld. De twee zagerige mannen uit deze video duiken 15 jaar later op als de personages Flap & Flop in de tentoonstelling Mondo Cane.

  — gepubliceerd op