08

GOOD TO SEE YOU AGAIN! We hebben je gemist! ​​​​​​​

​​​​​​​ADVIES EN INSTRUCTIES VOOR JOUW BEZOEK AAN ONZE EXPO’S
​​​​​​​

​​​​​​​
Door een ijzeren hek komt men in een afgezonderde wereld terecht waar 22 lijkbleke, doofstomme poppen wonen. Een tiental zijn geautomatiseerd en voeren repetitieve handelingen uit, veroordeeld tot een eeuwig en monotoon bestaan. MONDO CANE kan gezien worden als een Hedendaags Museum voor Volkskunst waarin de
menselijke figuur wordt uitgestald, in een samenleving waar inertie en apathie hoogtij vieren.

Jos de Gruyter & Harald Thys zijn doorwinterd in het creëren van ficties, gefilterd vanuit de hyperrealiteit. De staat van psychose waarin de hedendaagse samenleving zich bevindt, intrigeert hen. De poppen van MONDO CANE zijn daarvan het levende bewijs.

MONDO CANE vertegenwoordigde het Belgisch Paviljoen op de 58e Biënnale van Venetië met Anne-Claire Schmitz als curator en kreeg er een eervolle vermelding van de jury. 

De website mondocane.net en de catalogus – nu te koop bij BOZAR – maken integraal deel uit van de tentoonstelling.

Wist je dat?

 • Hoe benut ik ze optimaal in 2020?

  DE BOZAR GIFT CARD

  Concert, film, expo, theater – met de BOZAR GIFT CARD zijn de opties eindeloos. Hier alvast een selectie evenementen die slechts het feestelijk topje van de enorme cadeauberg zijn.

  — gepubliceerd op
 • De Fictie Voorbij

  MONDO CANE

  Wanneer je door de tentoonstelling MONDO CANE wandelt, komen sommige van de 21 poppen van Jos de Gruyter en Harald Thys op wonderbaarlijke manier tot leven. De grens met het publiek vervaagt. Wie is pop? Wie is mens? In de bezoekersgids vind je een biografie van elk personage, ontstaan uit de verbeelding van de twee kunstenaars. Maar enkele poppen hebben wel degelijk een link met de realiteit. Ontdek hier hun verhaal.

  — gepubliceerd op