14

Op de vernissage van de tentoonstelling Performance & Performativity, komt Adrien Verschuere in een openingslezing tekst en uitleg geven over het werk en referentiekader en werk van BAUKUNST. 

Na een professioneel parcours bij een aantal internationaal gerenommeerde architectenbureaus, richtte Adrien Verschuere in 2008 zijn architectenpraktijk BAUKUNST op in Brussel. In 2017 werd het kantoor uitgebreid met een antenne in Lausanne. In hetzelfde jaar realiseerde BAUKUNST zijn eerste twee projecten: het sportcentrum La Fraineuse in Spa en de Jardin des Quatre Vents in Molenbeek, die beide genomineerd werden voor de prestigieuze EU Mies Award. In 2018 won BAUKUNST in samenwerking met het Franse kantoor Bruther de wedstrijd voor de nieuwe vestiging van de RTBF op de site mediapark.brussels in Schaarbeek.

Parallel aan zijn architectuurpraktijk is Adrien Verschuere actief op het gebied van onderzoek en onderwijs. Hij geeft les aan de Katholieke Universiteit van Leuven (BE) en zal vanaf volgend jaar gastprofessor zijn aan de École Polytechnique Fédérale de Lausanne (CH).

Na de lezing vindt de opening van de tentoonstelling plaats om 20:30 uur in de Horta Hall.