24

Om de tentoonstelling EU Mies Award 2019 in te huldigen, organiseert BOZAR samen met de Europese Commissie en de Fundació Mies van der Rohe een debat met de winnaar en de Belgische finalisten van de European Union Prize for Contemporary Architecture.

Met de keuze voor het verbouwingsproject van drie sociale woningblokken van de architecten Lacaton-Vassal, Frederic Druot en Christophe Hutin, heeft de jury van de EU Mies Award 2019, onder het voorzitterschap van de Deense architect Dorte Mandrup, een duidelijk signaal willen geven aan de internationale architectuurgemeenschap. Gebouwen zomaar afbreken omdat ze niet meer voldoen aan de huidige comforteisen of esthetische smaak is in deze periode van transitie niet meer wenselijk. Transformatie van bestaande gebouwen of openbare ruimtes en inzetten op een duurzame circulaire economie zijn aspecten die ook aanwezig zijn bij de andere genomineerde projecten.

Finalisten Christophe Hutin, Gideon Boie en Freek Persyn zullen op 12 september om 19u met elkaar in gesprek gaan onder leiding van Lisa De Visscher, artistiek directeur van A+ Architecture in Belgium.

Het debat wordt voorafgegaan door de vertoning van een film gerealiseerd door de Fundació Mies van der Rohe.

Gratis, inschrijving verplicht