23

Studio Brancusi is te bezoeken in het kader van de expo EUROPALIA Brancusi in BOZAR, Brussel. Ateliers onder begeleiding van ABC-gidsen.

ABC (Art Basics for Children) is een ‘labo voor esthetische ervaringen en sensibilisering’. Met hun projecten, die zich op de grens tussen kunst en educatie bevinden, wil ABC de verbeeldingskracht van kinderen en volwassenen aanscherpen en hun creatieve mogelijkheden stimuleren. De ABC-gidsen nemen scholen, kinderen en hun families op sleeptouw door de tentoonstelling. Wat maakt Brancusi zo bijzonder? En hoe slaagde hij erin om de beeldhouwkunst radicaal te veranderen? Te ontdekken in de ABC-STUDIO BRANCUSI die in de expo een aparte, educatieve speelplek vormt waar jong en oud in boeken kunnen snuisteren, op onderzoek gaan en de beeldhouwer in zichzelf kunnen ontdekken. Er zijn ook interactieve speel- en werkstations, een vertelpodium en installaties om zelf aan de slag te gaan.

“Dingen zijn niet moeilijk te maken; wat moeilijk is, is onszelf in de gemoedstoestand te brengen om ze te maken” – Constantin Brancusi