25

Van 22 tot 26 januari 2020 heeft in het Paleis voor Schone Kunsten de 3e editie plaats van het festival “BRIDGES. East of West Film Days”. Zoals elk jaar plaatst het festival films uit Oost-Europa in de kijker. Deze films bieden een unieke kans om verschillende facetten te ontdekken van het ontstaan van landen zoals Oekraïne, Georgië, Armenië, Azerbeidzjan, Rep. van Moldavië en Wit-Rusland. Een opmerkelijke artistieke signatuur, met duidelijke invloeden van de Sovjetperiode (die tijdens het festival een prominente plaats krijgt), maar met tegelijk de eis om deze fase van zijn geschiedenis van zich af te mogen schudden. 
Op die manier laat “BRIDGES. East of West Film Days” het Brusselse publiek kennismaken met deze soms miskende, door ons vaak nooit geziene cinematografische landschappen, in aanwezigheid van regisseurs, producers en professionals uit de regio, en wil het festival artistieke uitwisseling en interculturele dialoog stimuleren.

Wist je dat?

  • Hoe benut ik ze optimaal in 2020?

    DE BOZAR GIFT CARD

    Concert, film, expo, theater – met de BOZAR GIFT CARD zijn de opties eindeloos. Hier alvast een selectie evenementen die slechts het feestelijk topje van de enorme cadeauberg zijn.

    — gepubliceerd op

Voorbij