28

Extra voorstelling op zondag 12 januari om 17.00 u.

Neem plaats. Bedek je ogen met een blinddoek. En luister gewoon. Of nee, doe meer dan dat: luister diep. En beleef de schoonheid van de muziek op een nog intensere manier. 

Een rilling over je rug, een vlaag van energie, een traan op je wang, haartjes die rechtop gaan staan, een krop in de keel, een bewuste blik op het hier en nu … Muziek kan heel wat sensaties teweegbrengen. De muzikanten van het project BLINDED zullen je er een aantal van laten voelen, door met het publiek te delen wat hen heeft geraakt.

Voor deze gelegenheid stellen ze daarom creatieve en gevoelige covers voor van bekende en minder bekende nummers uit de meest uiteenlopende muziekgenres: pop, rock, klassiek, chanson... Bovendien zullen de holografische akoestische luidsprekers Mundus voor een grotere muzikale immersie zorgen- een première in Paleis voor Schone Kunsten.

Het zintuiglijke project BLINDED is het resultaat van een samenwerking met de Stichting I See, die zich inzet voor de volledige autonomie van blinden en slechtzienden. Er is ook een maatschappelijk luik aan verbonden: het intens of diep luisteren wordt bevorderd, een vaardigheid die vooral personen met een visuele beperking goed onder de knie hebben én de volledige opbrengsten van het evenement gaan naar het opleiden van een blindengeleidehond. 

In alle opzichten een oogverblindend project dus. 
​​​​​​​
Exclusieve voorstelling in het Paleis voor Schone Kunsten van Brussel op 9, 10, 11 en 12 januari 2020. 

Vincent Baufay: toetsen, percussie, zang
Anne Collet: viool, toetsen, zang
Antoine Dandoy: percussie, glockenspiel, zang
Laetitia Gerlier: bas, zang
Eerik Maurage: klassieke, folk-, elektrische gitaar
Mika Nagazaki: elektrische, folkgitaar, toetsen
Charles Slingeneyer: piano


Voor meer info over de werking en de activiteiten van de Stichting I See: www.fondationisee.be