20

Ontdekkingstochten die vóór 19 april plaatsvinden, worden geannuleerd. Als je een ticket voor een ontdekkingstocht heeft gekocht, blijft dit tussen 19 mei en 21 juli geldig voor een bezoek aan de Keith Haring tentoonstelling. Bezoek deze pagina voor meer informatie of om een terugbetaling aan te vragen.


Trek samen met het hele gezin op verkenning door de fascinerende wereld van de Amerikaanse kunstenaar Keith Haring. Een gepassioneerde gids vol verhalen neemt je mee op dit ontdekkingsparcours. Op een speelse en leerrijke manier kom je alles te weten over Keith Haring. Over zijn kunst en zijn herkenbare stijl, maar ook over zijn strijd voor een betere wereld. Wat wou hij precies uitdrukken met zijn kleurrijke schilderijen? Wat betekenen al die rare symbolen? Wat willen zijn personages ons vertellen?

Het draait uiteraard niet alleen om luisteren en kijken… je kan ook de handen uit de mouwen steken en jezelf uitdrukken met je eigen stem, kleuren en vormen! Een levendige en interactieve ervaring die zowel kinderen als volwassenen zal inspireren.

Wist je dat?

  • 5 DINGEN DIE JE MOET WETEN OVER KEITH HARING

    Het visueel erfgoed van de Amerikaanse kunstenaar Keith Haring weergalmt de tijdsgeest van een decennium en een continent. Zijn cartooneske figuren, felle kleuren en blaffende honden werden wereldberoemd, maar er is meer. Hij nam de binnen- en buitenlandse politiek op de korrel, hij kleurde de party scene uit de eighties, en hij leverde een nationale – en persoonlijke – strijd tegen het aidsvirus, dat hem uiteindelijk fataal werd in 1990. BOZAR blikt met een grote retrospectieve terug op het bewogen leven en werk van de Amerikaanse legende. Hier een sneak peek in vijf weetjes.

    — gepubliceerd op