04

Na een residentie van 2 weken in een aantal van de meest onvoorstelbare huizen van de 20e eeuw in België, Italië, Roemenië en Spanje, zullen de kunstenaars en architecten die geselecteerd werden voor het “Artists in Architecture” programma hun werk voorstellen in de Hortahal van BOZAR. 

Jacques Ligot in House Strebelle in Ukkel, Something Fantastic & Fernanda Tellez Tellez in het Willy van der Meeren Huis in Tervuren, Susanne Mariacher & Helene Schauer in het Marcel Iancu Huis in Boekarest, Luke James in Casa LeWitt in Praiano, Elena Mazzi in Casina Fiorelli in Pompeii, en Ben Weir in Casa Vilaro in Barcelona, werden uitgenodigd om woningen te ontdekken die gebouwd of ooit bewoond waren door opmerkelijke culturele figuren. 
Er werd hen gevraagd projecten te ontwikkelen die minder bekend Europees erfgoed nieuw leven inblazen door hun artistieke praktijk te gebruiken als een manier om enkele van de meest interessante aspecten en geschiedenis van het huis onder de aandacht te brengen. Elke kunstenaar werkte een uniek voorstel uit in de vorm van een video, sculptuur, maquette, een folio of foto’s die BOZAR als wandproject in de Hortahal zal presenteren. 
​​​​​​​
Dit project werd ontwikkeld in samenwerking met de Fundació Mies van der Rohe (Barcelona) en de Universiteit van Napels Federico II, met medefinanciering door het Creative Europe programma van de Europese Unie in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed 2018 (EYCH). 
 

Voorbij