17

Gloomy Eyes is een VR-miniserie waarin Colin Farrell vertelt hoe een jongen – half mens, half zombie – zijn plaats zoekt in een wereld waar de zon voorgoed is ondergegaan. De serie werd onder meer bekroond op Sundance ('beste VR-animatie'), Annecy ('beste VR-werk') en Anima ('beste VR-kortfilm').

-22.7°C neemt de kijker mee naar een ijslandschap in het spoor van muzikant Molécule, die er mocht ervaren wat het betekent om in het poolgebied te creëren, een wereld vol bevreemdende geluiden en zinderingen. Met de film – gedraaid in samenwerking met Jan Kounen (99 francs, Dobermann, D'autres mondes) en Amaury La Burthe – breidt Molécule een vervolg aan zijn album uit 2018. 

The Scream is rechtstreeks geïnspireerd op het beroemde werk van Munch en dringt door tot diep in het schilderij en zijn kwellingen. De film werd opgenomen in de VR-selectie van het filmfestival van Venetië en bekroond op het animatiefilmfestival Anima.

Mind Palace tracht te doorgronden hoe twee personages een liefdesbreuk emotioneel ervaren, door binnen te treden in hun gedachten en bewustzijn.