10

Shama ° BONGO treedt al twintig jaar op in België en daarbuiten. Deze zangeres met haar warme en krachtige stem kun je onmogelijk in een vakje stoppen. Ze trakteert je op meerstemmige gezangen, soul en pop in verschillende Afrikaanse talen. Van 16.00 tot 17.30, samen met haar muzikanten stelt Shama Bongo haar EP Mosi voor, haar eerste soloproject. Dat maakt duidelijk waar zij voor staat, wat zij meemaakt en vaststelt, met één voet in Europa en de andere in Afrika. Een soort terugblik die haar meeneemt naar de dag dat zij, toen nog een kind, haar geboorteland Congo Brazzaville verliet. Ze deelt met ons alle schoonheid en verrijkende ervaringen die ze op haar reizen, tijdens ontmoetingen en muzikale samenwerkingen heeft verzameld.

Van 13.30 tot 15.30 u kun je je met het hele gezin laten fotograferen door Annabelle van Nieuwenhuyse, tv-presentatrice en fotografe. Speciaal ter gelegenheid van dit concert zet ze een professionele fotostudio op. Als herinnering aan deze mooie dag krijg je een gratis afdruk mee van jouw foto!

Van 13.30 tot 16.00 u kun je ook deelnemen aan de ‘Relatieworkshop’ van Pascal Goeseels, erkend shiatsu-beoefenaar. Hij zal duo’s van een ouder en een kind (5 tot 12 jaar) laten zien hoe ouders en kinderen samen kunnen genieten van massages en relatiebevorderende spellen.
 
MANDJi is een Belgische vereniging die al 10 jaar lang in Afrika artiesten en muzikanten begeleidt en steunt via allerlei activiteiten (masterclasses, workshops…). MANDJI organiseert ook culturele evenementen in België zodat het publiek en professionals uit de culturele wereld (journalisten, managers, labels…) kunnen kennismaken met nieuwe muziekprojecten en nieuwe talenten die een band hebben met Afrika.

​​​​​​​Een productie van MANDJi in samenwerking met BOZAR.
In het kader van het FORUM-programma, een samenwerking tussen het AfricaMuseum en BOZAR, gefinancierd door de Belgische Ontwikkelingssamenwerking.