20

Eind jaren 70. New York zit in het slop, is ei zo na failliet en wordt haast volledig door criminele bendes gerund. In de Zuid-New Yorkse wijk East Village, ten zuiden van 14th Street en ten oosten van Greenwich Village, zoeken tal van artiesten een betaalbare flat.

Het leidt tot een culturele heropleving die de gemeenschappen in de stad samenbrengt en waar de hiphopscene, de kunstwereld en de rock- en punkscene elkaar ontmoeten. Uit deze bijzondere smeltkroes groeit de unieke artistieke praktijk van Keith Haring.

Drie kroongetuigen van toen zullen het bij ons hebben over hun ervaring en relatie met Haring: Leonard Abrams (van 1979 tot 1987 hoofdredacteur van het blad The East Village Eye), Dany Johnson (dj in Club 57 en de Mudd Club) en Gil Vasquez (voorzitter van de Keith Haring Foundation en gewezen dj). 

Moderator: Yannick Franck 

Wist je dat?

  • 5 DINGEN DIE JE MOET WETEN OVER KEITH HARING

    Het visueel erfgoed van de Amerikaanse kunstenaar Keith Haring weergalmt de tijdsgeest van een decennium en een continent. Zijn cartooneske figuren, felle kleuren en blaffende honden werden wereldberoemd, maar er is meer. Hij nam de binnen- en buitenlandse politiek op de korrel, hij kleurde de party scene uit de eighties, en hij leverde een nationale – en persoonlijke – strijd tegen het aidsvirus, dat hem uiteindelijk fataal werd in 1990. BOZAR blikt met een grote retrospectieve terug op het bewogen leven en werk van de Amerikaanse legende. Hier een sneak peek in vijf weetjes.

    — gepubliceerd op