20

“Vogue Take Ovah - the Old Way and New Way Experience”.

For All Queens! neemt je mee op een reis van het New York uit de eighties naar het Brussel van vandaag. Keith Haring hield van een feestje en ademde Afro-Amerikaanse cultuur en dance. De club cultuur was voor hem als een levensstijl. De House Ball culture belichaamde een bijna spirituele ervaring. For All Queens! is sterk verbonden met deze underground ballroomgemeenschap, een cultuur waar thema’s als ras, gender en seksuele oriëntatie centraal staan. De ‘(new way) vogue’ is maar een van de vele expressievormen die eruit voort vloeit. Ook recente netflix-series als Pose en Paris is Burning zetten dit fenomeen opnieuw in de verf. Op deze speciale avond brengen we hommage aan de clubcultuur en aan LGBTQI+-iconen die Haring toen inspireerden, en vandaag blijven fascineren, ook 30 jaar na het overlijden van de Amerikaanse artiest. Een niet te missen club vibe bij BOZAR!

De voguing performance wordt gevolgd door een Q&A met Julia Gruen (executive director van de Keith Haring Foundation en voormalige Studio Manager van de kunstenaar), Zelda Fitzgerald (For All Queens! en maker van Vogue Take Ovah), Kevin Aviance (Amerikaanse drag queen, muzikant, modeontwerper en  vogue- en ballroomlegende).

Programma

20:00- Vogue take ovah

21:30- Q&A met Zelda Fitzgerald, Kevin Aviance et Julia Gruen.

22:00- DJ

23:00- Einde

​​​​​​​

Q&A – panelgesprek over het artistieke proces van Vogue Take Ovah, een terugblik naar de tijd en context van Keith Haring en een blik op de huidige situatie in Brussel​​​​​​​.

Wist je dat?

  • Kunst op de dansvloer

    Keith Haring

    Het New York waar plattelandsjongen Keith Haring in terecht kwam op het einde van de 1970s was helemaal anders dan New York vandaag. De stad had op economisch gebied een bijzonder stormachtig decennium achter de rug en was zo goed als failliet. Uiteraard flaneerden er uptown miljonairs rond Central Park, maar downtown waren hele buurten, zoals de East Village, afgeschreven als vuil, verlaten en gevaarlijk. De lage huurprijzen trokken wel een nieuw publiek van jonge, artistieke progressievelingen. Haring voelde er zich helemaal thuis:

    — gepubliceerd op

Voorbij