13

Matty Davis performer – Ben Gould performer – Antoine Pickels moderator – Christophe BoulangerSavine Faupin

In Carriage verkennen Matty Davis en Ben Gould empathie en controle. De gecontroleerde en ongecontroleerde bewegingen van Gould en zijn ruwe energie drijven dit idee nog meer op de spits. De evoluerende zintuigen van het lichaam – letsel, trauma, genezing en groei – liggen aan de basis van hun performance, die put uit hun verschillende lichamelijkheden. Empathie wordt een fysiek instrument, weerstand geeft stabiliteit. Het stuk werd al opgevoerd in Palais de Tokyo in Parijs, The Chicago Cultural Center, maar ook in een kalkstenen grottennetwerk en aan boord van een schip op de Chicago River.

Matty Davis is een artiest en choreograaf uit Brooklyn. Hij vertrekt steeds vanuit beweging en voegt empathie, vertrouwen en energie toe als ingrediënten voor improvisatie en onvoorspelbare handelingen.  
Ook Ben Gould is werkzaam in New York en legt zich toe op performance die multidisciplinair is, steunend op samenwerking en intimiteit. Hij heeft een fascinatie voor energie, hoe ze wordt gestuurd, getransformeerd en overgedragen.

 

Meer informatie over de livestream hier via ons Radar magazine

Wist je dat?

  • Dus dans nu maar ...

    Volg de livestream vanuit New York van Carriage, de performance van Matty Davis en Ben Gould. Afspraak op 8 januari om 20 uur op Facebook of YouTube. De voorstelling wordt voorafgegaan door een uitzonderlijk gesprek tussen Antoine Pickels, Christophe Boulanger en Savine Faupin, en een interview met de dansers.

    — gepubliceerd op