14

Beleef een muzikale en poëtische ervaring met je leerlingen vanuit het klaslokaal! Het concert Heksenfee kon spijtig genoeg niet doorgaan in BOZAR op 15 januari, maar we werkten aan een digitaal alternatief in samenwerking met Jeunesses Musicales de Bruxelles, Jeugd en Muziek Brussel en het Belgian National Orchestra.

Saai! Dat vindt fee Rozemarijn van feeën met rozige jurkjes en slappe toverstafjes. Ze is veel liever vies en vuil en zou liever een heks willen zijn. Rozemarijn haalt allerlei heksentoeren uit om haar wens kracht bij te zetten en haar mama te overtuigen: samen met je leerlingen springt, klapt, joelt en zingt ze op de symfonische melodieën van het Belgian National Orchestra.

Dankzij onze videoformule kunnen je leerlingen het verhaal van fee Rozemarijn, gebaseerd op het boek Heksenfee van Brigitte Minne en Carll Cneut, ontdekken. Het verhaal wordt verteld door de actrice Violet Braeckman. Muzikanten van het Belgian National Orchestra begeleiden het geheel met betoverende melodieën van Edward Elgar, terwijl op de achtergrond de magische illustraties van Carl Cneutt tot leven komen. 


Hoe werkt het?

  1. Schrijf je in via het online formulier. Na je registratie nemen wij per e-mail contact met je op om je op de hoogte te brengen van de factuurvoorwaarden.
  2. Na ontvangst van je betaling, krijg je een bevestigingsmail met de links naar de online inhoud. Een eerste link, actief vanaf 23 februari 2021, geeft je toegang tot een inspiratiemap en een pedagogisch dossier die je helpen het concert aan je leerlingen voor te stellen.
  3. Vanaf 8 maart 2021 zal de tweede link naar de film van het concert (individueel voor elke school) worden geactiveerd. Het is showtime in je klas!