22

Tijdens de School Day zet BOZAR de deuren van het Paleis voor Schone Kunsten speciaal open voor jouw leerlingen. Tijdens een interactief bezoek zullen de zalen van de tentoonstelling Roger Raveel. A Retrospective enkel en alleen voor jullie toegankelijk zijn.  Doorheen verschillende thematische hoofdstukken traceert de tentoonstelling het lange artistieke parcours van Raveel, een van de belangrijkste Belgische schilders van de tweede helft van de 20e eeuw die een geheel eigen en bijzondere beeldtaal heeft. 

Aan de hand van verhalen en zintuigprikkelende creatieve activiteiten ontdekken de leerlingen van het lager onderwijs het abstracte en kleurrijke universum van de artiest. Hun ontdekkingen tijdens het tentoonstellingsbezoek vormen de inspiratie voor hun eigen werken waar ze al hun gevoelens in kunnen stoppen!

De studenten van het secundair en hoger onderwijs nemen deel aan een interactieve rondleiding die volop inzet op de persoonlijke beleving van de jongeren. Een enthousiaste gids zet de leerlingen aan tot het analyseren van beelden, kritisch nadenken en argumenteren via groepsgesprekken over figuratieve en abstracte kunst en de relatie tussen de kunstenaar en zijn omgeving.