24

​​​​​​​De film zal op de dag van de voorstelling van 10 uur tot 24u online beschikbaar zijn op RADAR: code INOCENCIA
​​​​​​​
bozar.be/nl/magazine/169627-miradas---spain-on-film

 

Tienermeisje Lis droomt ervan circusartieste te worden en haar dorpje te verlaten, ook al weet ze dat ze daarvoor niet op de steun van haar ouders moet rekenen. Het is volop zomer. Lis brengt haar dagen door in de straten van het dorp, met vrienden en met haar liefje, die enkele jaren ouder is dan haar. Door het gebrek aan privacy en het constante geroddel van de dorpsbewoners houdt Lis haar relatie geheim, zodat haar ouders er niet achter zouden komen. De relatie zal haar leven voorgoed veranderen.

​​​​​​​Lucía Alemany werd in 1985 geboren in de kleine Valenciaanse stad Traiguera. In 2009 begon ze haar studie aan ESCAC (School of Cinema and Audio-Visuals of Catalonia), richting regie met een sterke focus op het realisme bij het regisseren van acteurs. Daarbij vertrouwde ze op improvisatie als de belangrijkste motor van al haar praktijken. Dat resulteerde in 2015 in de korte film 14 anys i un dia (première op Seminci 2015). Een jaar later, in 2016, begon Lucía, samen met Laia Soler Aragonés, het script te schrijven voor La Inocencia, dat in 2018 in haar geboorteplaats werd gefilmd en in 2020 in première ging. 

Wist je dat?

  • Online Film Festival

    Miradas - Spain on Film

    BOZAR en het Instituto Cervantes organiseren elk jaar Spain on Film, een festival dat de beste nieuwe Spaanse films voorstelt. Dit jaar zijn dat twee langspeelfilms waarin de Spaanse jeugd centraal staat. Ze zijn allebei gemaakt door een vrouw en je kunt ze bekijken op het platform BOZAR At Home: La Hija de un ladrón, een film die verschillende prijzen in de wacht heeft gesleept, o.a. Beste actrice op het Festival van San Sebastian en de Goya voor beste nieuwe regisseur, en La Inocencia, bekroond met de Gaudi voor Beste vrouwelijke bijrol. Meseta, een documentaire over het Spaanse platteland, is de derde film van deze festivaleditie. 

    — gepubliceerd op