30

Met “Guides on screen” nemen onze gidsen jouw klas mee op sleeptouw door onze tentoonstellingen, gewoon vanuit het klaslokaal. Net als onze traditionele interactieve rondleidingen bezorgt deze onlinerondleiding de jongeren een persoonlijke ervaring. Ze worden aangespoord om beelden te analyseren, scherpen tijdens oefeningen en groepsgesprekken hun kritische blik en staan stil bij de emoties die de werken oproepen.

De rondleiding wordt georganiseerd via Zoom, waardoor de deelnemers zowel thuis als samen in de klas de sessie kunnen volgen. Bij sessies in groep is het aangewezen meerdere schermen te gebruiken, zodat de leerlingen of jongeren kleine groepjes kunnen vormen en hun interactie extra wordt geprikkeld.

Deze ervaring kan uiteraard ook worden aangevuld met een individueel of gezamenlijk bezoek aan de tentoonstelling. Wie zich niet kan verplaatsen, kan een virtueel bezoek brengen aan onze tentoonstellingszalen.

Behandel je momenteel een specifiek thema of project? Laat het ons weten! Dan passen wij onze rondleidingen aan jouw verwachtingen aan.


Tentoonstellingen 

Danser brut

24.09.2020 - 10.01.2021
Thema's rondleiding: dansexpressie in heden en verleden, lichamelijke uitdrukkingskracht, 'Art brut' en hedendaagse kunst, verbeeldingskracht, dans, kunst en therapie

Hotel Beethoven
13.10.2020 – 17.01.2021
Thema's rondleiding: de kracht van iconische beelden, vrijheid van meningsuiting, de relatie tussen beeldende kunst en muziek of tussen kunst en macht, doofheid en het horen

Lopend en binnenkort