23

Onze tentoonstellingen zijn momenteel open maar enkel voor individuele bezoekers. We hopen zo snel mogelijk te kunnen aankondigen wanneer de groepsrondleidingen hervatten. Ondertussen kan je een online Guides on Screen-rondleiding reserveren.

​​​​​​​​​​​​​​Beleef samen met je gezin een bijzondere ervaring en ontdek het onnavolgbare creatieve talent van Beethoven aan de hand van activiteiten die de zintuigen en de luistervaardigheid prikkelen.

​​​​​​​De muziek van Beethoven - iconisch figuur en belichaming van een individuele en revolutionaire creativiteit - was onlosmakelijk verbonden met de gemeenschap, als katalysator van moderne visies op de samenleving, de leefomgeving en een universele solidariteit. De toonaangevende componist leerde omwille van zijn doofheid anders te luisteren. Zo groeide hij uit tot een symbool voor de vele vormen die het luisteren kan aannemen en die ons ook vandaag nog doen stilstaan bij de creatieve kracht van klank, die we al te vaak vanzelfsprekend vinden. Hoe goed kennen we deze legendarische figuur en zijn bekendste melodieën? Wat vertellen de vele heruitvoeringen door de jaren heen ons? Vorm je eigen gezinsbubbel en laat je door de gids meevoeren op een intergenerationele ontdekkingstocht doorheen de tentoonstelling HOTEL BEETHOVEN!