12

B'RockIlse Eerens sopraan – Shuang Zou regie – Dan Potra decors – Mario Devetak video – Peter Quasters belichting – Lieve Pynoo kostuums

Programma

Neun deutsche Arien, HWV 202-210 Georg Friedrich Handel
Nieuwe composities voor instrumentaal ensemble (in opdracht van B’Rock Orchestra) Wim Henderickx


Op zoek naar de filosofische wortels van de wereldwijde bezorgdheid over het klimaat komt men vroeg of laat in de achttiende eeuw terecht. Een denker als Rousseau is niet alleen de schutspatroon van de beschavingskritiek en van de romantiek, maar ook van hedendaagse milieubewegingen.
 
Dat aan het einde van de barokperiode een nieuw soort natuurbeleving kwam opzetten, documenteren ook de Neun deutsche Arien van Georg Friedrich Händel. Voor deze intieme liederencyclus maakte Händel gebruik van gedichten van de vroege romanticus Barthold Heinrich Brockes. Hij weet de roerende schoonheid van de natuur met veel gevoel te omschrijven.
 
Het Belgische barokensemble B’Rock en de sopraan Ilse Eerens laten de Neun deutsche Arien in dialoog gaan met korte composities voor barokensemble van de Antwerpse componist Wim Henderickx. De Chinese theaterregisseur Shuang Zou en Muziektheater Transparant zorgen voor het scenisch concept van deze productie.
 

Wist je dat?

  • Es ist noch nicht alles verloren!

    KLARAFESTIVAL 2021 BIJ BOZAR

    In een tijd waar we van kwalitatieve opnames van klassiek repertoire slechts een muisklik verwijderd zijn, focust Klarafestival 2021 op onontdekt werk, nieuwe creaties en symbioses tussen beeld en klank met veel Belgisch talent. Met de titel Es ist noch nicht alles verloren! wil het festival een boodschap van hoop en troost de wereld insturen.

    — gepubliceerd op