20

Europa en Azië zijn al duizenden jaren nauw met elkaar verbonden. De commerciële en politieke netwerken tussen de twee continenten ontwikkelden zich zowel over land - via de zijderoute - als over zee. In het kielzog van de handel volgde de verspreiding van grote religieuze en filosofische stromingen, die onuitputtelijke inspiratiebronnen werden voor kunst en cultuur. 
 
In 2010 vond de 8e top van de Asia-Europe Meeting (ASEM) plaats, een intergouvernementeel proces dat overleg en samenwerking tussen Azië en Europa moet stimuleren. Naar aanleiding van die top organiseerde BOZAR de tentoonstelling A Passage to Asia. 25 eeuwen uitwisseling tussen Azië en Europa.
 
Dit jaar bestaat ASEM 25 jaar, en dat is voor BOZAR de perfecte gelegenheid om deze historische tentoonstelling uit 2010 nieuw leven in te blazen, in samenwerking met de Asia-Europe Foundation (ASEF) en de Asia-Europe Meeting (ASEM), en met de steun van de Europese Unie. Aan de hand van 3D-digitalisering van 18 van de meest fascinerende kunstwerken uit de tentoonstelling, onderverdeeld in zeven verschillende thema's, verkennen we de unieke kruisbestuiving van ideeën en culturen die de verstandhouding tussen Azië en Europa meer dan 25 eeuwen lang onderbouwde. 

 

Geniet van je virtuele bezoek aan de tentoonstelling!

Wist je dat?

 • Een vakantie vol kunst

  Cultuur is vitaal voor ons welzijn, dat heeft deze periode meer dan ooit duidelijk gemaakt. De schoolvakantie is een uitgelezen moment om je lente te vullen met een dosis kunst dankzij onze tentoonstellingen.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Een virtuele expo met reële aspiraties

  A Passage to Asia

  Dit jaar bestaat de Asia-Europe Meeting (ASEM) 25 jaar. Voor BOZAR de ideale gelegenheid om de historische expo A Passage to Asia uit 2010 nieuw leven in te blazen, in samenwerking met de Asia-Europe Foundation (ASEF) en ASEM, en met de steun van de Europese Unie. 18 fascinerende kunstwerken laten je proeven van de unieke kruisbestuiving tussen de twee continenten. Het Brusselse Lunaus - Your Digital Hub ging samen met BOZAR twee maanden intensief aan de slag om de tentoonstelling op poten te zetten. Het resultaat is een virtuele expo in 3D die je haast echt door de expozalen laat wandelen. Maar hoe ging dit allemaal in z’n werk?

  — gepubliceerd op