08

FISCHERSPOONER: REHEARSAL

In de aanloop naar hun nieuwe performance houdt Fischerspooner open repetities in een tentoonstellingsruimte van het Paleis voor Schone Kunsten. Via een infoblad blijf je op de hoogte, zodat je dit work-in-progress live kunt bijwonen!

De tentoonstellingsruimte zal er van dag tot dag anders uitzien. Kom kijken hoe dansers een choreografie uitproberen, muzikanten een song arrangeren of technici aan het experimenteren slaan. Op een ander tijdstip bekijken de volledige cast en crew zichzelf op video of filosoferen ze er lustig op los. Bij een en ander zal muziek te horen zijn van Entertainment, hun volgende plaat. Inspiratie komt uit de beginperiode van het Amerikaanse ruimtevaartprogramma of zelfs het Japanse theater. Het geheel is een soort fetisjistische benadering van het scheppingsproces, met al het spontane, banale en onmiddellijke dat daarbij hoort.

Gedurende drie weken zal de ruimte fysiek veranderen. Voorbeelden prijken aan de muur, her en der hangen kostuums en diverse prullaria slingeren rond in deze utopische artistieke workshop. Maar de echte installatie zijn ongetwijfeld de springlevende artiesten, die open en bloot nieuw werk op de wereld zetten.

De tentoonstelling gaat van start op 20 juni 2008 en loopt tot 10 juli in het Paleis voor Schone Kunsten.