03

Prenez soin de vous was te zien in de Bibliothèque nationale de France en op de Biënnale van Venetië, en daarvoor M’as-tu vue in Beaubourg – tentoonstellingen waarover heel wat gepubliceerd werd. Sophie Calle plaatst zichzelf centraal in haar artistieke producties, die zowel literair, cinematografisch als beeldend kunnen zijn. Voor haar eerste tentoonstelling in het Paleis voor Schone Kunsten stelt de Franse kunstenares een reeks werken voor waar ze zelf in voorkomt, aan de hand van echte autobiografische rituelen. De stem van Frédéric Mitterrand begeleidt de bezoeker en brengt het verhaal van haar leven.

De vertoningsuren van de film van Sophie Calle in het tentoonstellingsparcours zijn 10.30 – 12.30 – 14.30 – 16.30 – en op donderdag nog één om 18.30

Mededeling aan de bezoekers
Het œuvre van Sophie Calle bestaat hoofdzakelijk uit fotografisch werk en teksten die werden opgesteld in het Frans. Het is essentieel om haar werk in zijn meest oorspronkelijke vorm te tonen. De Nederlandstalige bezoeker vindt de nodige uitleg en vertalingen in de bezoekersgids die gratis wordt aangeboden aan de ingang van de tentoonstelling. Tijdens uw bezoek hoort u de stem van Frédéric Mitterrand. Deze stem maakt integraal deel uit van het œuvre van Sophie Calle en is dus enkel in de originele taal, het Frans, te beluisteren.
Wij wensen u een aangenaam bezoek.

Marc Didden over Sophie Calle op Klara.be

Voorbij