20

Boris Lehman werd geboren in Lausanne op 3 maart 1944 en behaalde zijn diploma aan het INSAS in 1966. Hij is behalve filmcriticus ook de stoutmoedigste en productiefste filmmaker van België. Hij maakte bijna zeventig onconventionele films (kortfilms, langspeelfilms, documentaires en experimentele films) op super-8 en 16mm, die hij vaak zelf vertolkt en altijd zelf produceert. In zekere zin zijn het verzetsfilms, vrij, modern en dicht bij het leven. Een oeuvre dat niet onder één noemer te brengen is, dat verstoort en in vervoering brengt.

Op zaterdag 17 oktober nodigt het Paleis voor Schone Kunsten het publiek uit voor een marathonprojectie in aanwezigheid van Boris Lehman.

16:00
Mes 7 lieux (film in progress, eerste projectie, ongeveer 180’).

19:30
Carte blanche: Boris Lehman presenteert Isabelle Wuilmart. De super 8 films van Isabelle Wuilmart worden begeleid door Dan Barbenel (piano).
Gevolgd door : Films ontologiques (Boris Lehman, ongeveer 45’).

21:30
Choses qui me rattachent aux êtres (Boris Lehman, 2009, 20’, work in progress - nooit eerder vertoond).
Album 1 (Boris Lehman, 1974, 60’, stille film). Lezing van teksten en live muziek door L'improbable trio - Lucy Grauman, Yves Kengen en Chantal Levie (piano, bugel, stem en electrische gitaar)

Enkele dagen ervoor, op woensdag 14 oktober, komt Boris Lehman zijn laatste film Retouches et réparations in avant-première presenteren in de CINEMATEK.

www.borislehman.be