03

Rembetika, het Griekse levenslied, stroomt hem door de aderen en die brengt hij op geheel eigen wijze. Volgend jaar is het 25 jaar geleden dat George Dalaras zijn eerste Europese tournee begon. Hij laat dit jubileumjaar niet ongemerkt voorbijgaan. Als de eerste Griekse zanger die ook buiten zijn thuisland grote concerten gaf, zal Dalaras volgend jaar dan ook opnieuw op tournee gaan.

Hij heeft samengewerkt met artiesten zo divers als Sting, Bruce Springsteen, Tracy Chapman, Youssou'n'Dour, Cheb Mami, Al Di Meola, Paco de Lucia, Peter Gabriel, Dulce Pontes, het Israel Philharmonic Orchestra, Herbert Groenemeyer .

George Dalaras neemt ons op zijn concerttour samen met zijn oude vrienden-muzikanten mee door Griekenlands muzikale traditie. Demotika, Laika, Rembetika, liederen uit zijn vroege jaren en herinneringen aan de grote Griekse componisten, het staat allemaal op het programma. Anders dan bij voorgaande concerten spelen de muzikanten ook solo en improviseren ze - als gebruikelijk in de Griekse traditie. George Dalaras - Encore!

Info: www.greece-on-tour.eu
Tour Web: www.george-dalaras.eu

Video

----------------------------------------------------------------------------------------------------------