20

11:00 Muziek: Trio Giani Lincan

15:00 Avant-première: Bal (Honey) van Semih Kaplanoglu (Turkije, 2010, 113’)
Na Milk en Egg vormt Honey het derde deel van de Yusuf-trilogie. De zesjarige Yusuf leeft met zijn ouders in een afgelegen dorpje in Anatolië. Hij vergezelt zijn imker-vader graag tijdens diens werk in de uitgestrekte bossen, een plek vol mysterie en avontuur. Maar het leven verandert en Yusuf gaat voor het eerst naar school. Door een geheimzinnige bijensterfte moet zijn vader steeds verder de bergen intrekken. Op een dag keert hij niet meer terug en Yusuf trekt op onderzoek.
Winnaar van de Gouden Beer op het Filmfestival van Berlijn 2010
Website http://www.miel-lefilm.com/


18:00 Special Screening: Shelter (Podslon) van Dragomir Sholev (Bulgarije, 2010, 88’)
In aanwezigheid van hoofdrolspeler Tzvetan Daskalov
Wanneer hun 12-jarige zoon Radostin niet is thuisgekomen wordt Emil Stoychev (Tzvetan Daskalov) opgebeld door zijn vrouw. Het echtpaar panikeert en belt de politie, maar bij thuiskomst zit de nukkige tiener doodleuk op zijn kamer in het gezelschap van een paar nieuwe punkvrienden. Emil is niet te spreken over hun baldadige gedrag, maar zijn echtgenote tracht iedereen op hun wenken te bedienen. Een kwalijke afloop lijkt onafwendbaar. De film speelt zich af op één dag en vindt grotendeels plaats in de benauwende flat van het gezin. De gebeurtenissen gaan vergezeld van een opvallende soundtrack.

Sofia International Film Festival 2011 - Grand Prix Award for Best Film


20:00 Special Screening: Francesca van Bobby Paunescu (Roemenië, 2009, 96’)
In aanwezigheid van de regisseur en hoofdrolspeelster Monica Barladeanu
Francesca stelt de toenemende spanningen tussen Italianen en Roemenen aan de kaak. De film draait rond Francesca, een jonge lerares uit Boekarest die maar wat graag in Italië wil werken. Ze hoorde echter al te veel verschrikkelijke verhalen over hoe immigranten behandeld worden. Daarom wil ze dat haar vriend met haar meegaat, maar dit plan loopt behoorlijk uit de hand. Een sterk staaltje modern neorealisme van een Roemeense regisseur die opgroeide in Milaan.
Venice Film Festival 2009De festivalpagina’s worden voortdurend bijgewerkt. Kom regelmatig kijken voor meer informatie.

Voorbij