21

Nieuwe datum!
De BOOK CLUB over “Voyage au bout de la nuit” van Céline, die gepland was op 29.03.2012, wordt vervroegd naar 22.03.2012.

Lila Azam Zanganeh: “Reizen is een zeer nuttige bezigheid, want het prikkelt de verbeelding. Al de rest is slechts ontgoocheling en vermoeidheid. Onze eigen reis is volledig denkbeeldig. Zo luiden de openingszinnen van Voyage au bout de la nuit van Louis-Ferdinand Céline. Politiek monster en literair genie: hoe beide te verzoenen? Waarom moeten we vandaag Céline nog lezen? En waarom blijft hij één van de grootste schrijvers van de 20e eeuw? Bijzonder flamboyante persoonlijkheid met een overweldigende stijl, metafysica van een nacht met kloppend hart: ziehier enkele thema’s die we zullen belichten om het mysterie Céline te ontrafelen.”

De Franstalige leesclub wordt geleid door Lila Azam Zanganeh. Deze Parisienne van Iraanse afkomst doceerde literatuur en film aan de Universiteit van Harvard en schreef onder meer voor Le Monde en The New York Times. In 2011 publiceerde ze haar eerste boek, L’Enchanteur (uitg. L’Olivier), over Nabokov en het geluk. Het kreeg bijzonder lovende kritieken van beroemde auteurs als Orhan Pamuk en Salman Rushdie. Lila Azam Zanganeh zal in het kader van de BOZAR BOOK CLUB vooral spreken over de romankunst en de herbetovering van de wereld door de literatuur.