19

In de lente van 2013 brengt het Paleis een langverwacht eerbetoon aan Antoine Watteau, het genie van de rococo. Dirigent William Christie, gastcurator van de tentoonstelling, zet Watteau op muziek.

Schilder van het gevoelige, geestelijke vader van het fête galante en rijzende ster van de Parijse kunstscène. Tijdens de eerste jaren van de 18e eeuw was Watteau het boegbeeld van een nieuwe generatie en de eerste kunstenaar die muziek, dans en theater in zijn werk verenigde. William Christie, dit seizoen in residentie in het Paleis en ook gastcurator van de tentoonstelling, is uitstekend geplaatst om de schilderijen van Watteau weer op muziek te zetten. Uit de titels – La Leçon de musique, Le Concert amoureux en L’Accord parfait – blijkt duidelijk hoeveel belang Watteau hechtte aan muziek, de perfecte metafoor voor amoureuze gevoelens. Je mag je dus opmaken voor acht concerten die zinderen van sensualiteit, dromerigheid en mysterie. William Christie dirigeert zelf het openingsconcert in januari en gitarist Rolf Lislevand plaatst in mei de kroon op het werk. Muziek, dans en beeldende kunst die een subtiele rondedans aangaan… In het Paleis voor Schone Kunsten beleef je werkelijk de mooiste avonturen!

Met je ticket voor een van de Watteau-activiteiten kun je verschillende kortingen genieten op andere Watteau-activiteiten. INFO COMBI

Voorbij