22

Kom al onze artistieke disciplines ontdekken tijdens onze Family Day, die helemaal in het teken van Watteau staat! Of je nu jong of oud bent, er is voor ieder wat wils. Op het programma staat een groot feest in de Hortahal zoals in de tijd van Watteau, waarin de natuur, de vreugde en de schoonheid centraal staan. Er zullen personages uit de commedia dell'arte aanwezig zijn, en er worden gitaren en collages gemaakt op basis van gerecycleerd materiaal. Bovendien zijn er interactieve bezoeken aan de tentoonstellingen en een verrassende muziekworkshop. Kortom: een dag voor het gezin rond de muzikale schilderijen van Antoine Watteau.

Met de Family Day Pass reis je zonder beperkingen door de muzikale wereld van een van de grootste Franse kunstenaars! Emotie, verrassing en sensatie verzekerd.

De activiteiten zijn pop in - pop out: je kan zo lang als je wil deelnemen aan de activiteiten op het programma. Inschrijven is niet nodig.

TENTOONSTELLING ANTOINE WATTEAU
10.00 > 18.00 (doorlopend)

Ontdekkingsworkshops (6+)
10:00 > 13:00 & 14:00 > 17:00
Hoe kun je je kinderen laten kennismaken met Watteaus schilderijen? Een reeks speelse activiteiten verspreid over de tentoonstelling maakt hen vertrouwd met zijn kunst, zijn taal en zijn voorkeur voor de fêtes galantes.

Muziekworkshop (3+)
14:00 > 14:45
Hoe maak je muziek met je lichaam als enige percussie-instrument? Vingerknips, handgeklap, gestamp met de voeten, body-clapping: allemaal manieren om muziek te maken en, meer nog, om je actief voor te bereiden op het concert in de Henry Le Bœufzaal om 15 uur!

Workshops in de Hortahal (3+)
(doorlopend)
Herbeleef de rococowereld van Watteau tijdens verschillende aciviteiten. In onze ‘paper doll’-workshop bepaal je zelf hoe je papieren poppen wilt aankleden. Andere workshops dompelen je onder in de instrumentenbouw of zijn gewijd aan het maken van collages.

Van de school naar het podium: koren en orkesten in actie! (3+)
15:00
Hoe drukken jonge, beginnende muzikanten zich uit aan de zijde van grote artiesten? Dankzij het project “Van de school naar het podium - koren en orkesten in actie”, georganiseerd in samenwerking met ReMuA, komen kinderen op school in contact met muziek, om hen zo een (nieuwe) passie te laten ontdekken en hen te tonen hoe een orkest in elkaar zit en functioneert. Bovendien geven de kinderen ook een concert op het podium van de Henry Le Bœufzaal.

Kinderopvang (

Voorbij