12

Creatieve ingrepen voor het publiek in de tentoonstelling

Op 22 mei staat er wat te gebeuren in de tentoonstelling Michaël Borremans. As sweet as it gets op. De ongrijpbare wereld van de schilderijen wordt tastbaar. Stemmen gaan in dialoog en begeleiden je reis door de tentoonstelling. Waar komen ze vandaan? Muziek weerklinkt, en poëzie. Als een blinde dwaal je tussen de werken. Ga mee in het verhaal, of niet - dat bepaal je zelf. Een fysieke beleving waarbij tijd en ruimte voelbaar worden.

In samenwerking met RED/Laboratoire Pédagogique (Sébastien Marandon, Marie Pierrard, Axel Pleeck, Sophie Saporosi) en I am Julie (Julie Rodeyns) & Caroline Petrick.

Met I am Julie (Interdisciplinary Art Mediation by Julie) ontwikkelt Julie Rodeyns ervaringen en settings die mensen aanmoedigen om in interactie te treden met kunst of met elkaar. In haar praktijk combineert ze communicatietechnieken met spelelementen en artistieke proposities. Julie is ook curator en kunstcritica.

Caroline Petrick heeft 25 jaar ervaring in de podiumkunsten. Ze werkte als actrice, regisseur, professor drama en performance trainer en coach. Relationele esthetica vormt de kern van haar artistieke research.

RED / Laboratoire Pédagogique is een collectief van leraars en onderzoekers. Hun praktijk situeert zich op de grens tussen pedagogie en kunst. Samen willen ze hun onderzoek naar buiten brengen.