02

Na het grote succes in Duitsland (Alte Oper), Londen en de Verenigde Staten, nu ook in het Paleis Van Schone Kunsten!

Alexandra Gravas, mezzo sopraan
Pantelis Polychronidis, pianist
Claude Rappé & Joyce Azar, voordracht

Werken van Dimitris Mitropoulos, Ned Rorem, Manos Hadjidakis, Mikis Theodorakis, Mimis Plessas, Christian Boissel en anderen.
Dit concert stelt U het literair Griekenland voor, zowel gesproken als muzikaal omkaderd, van de grote meesters van de Griekse Poëzie, Constantine P. Cavafy, Giorgos Seferis (Nobel Prijs), Yannis Ritsos en Odysseas Elytis (Nobel Prijs). 2013 werd door UNESCO uitgeroepen tot het Jaar van Constantine P. Cavafy (1863-1933) om de 150ste verjaardag van het geboortejaar van deze wereldberoemde Poëet te herdenken. Cavafy, één van de meest invloedrijke literaire figuren van de Helleense wereld in de vroege 20e eeuw, droeg bij tot de totstandkoming van de moderne Griekse Poëzie en effende eveneens het pad voor een innovatief taalgebruik in zowel de Europese als de Griekse Poëzie.
Door middel van de stem van de uitmuntende Griekse zangeres Alexandra Gravas zal je aan een Griekse reis beginnen met liederen uit een tijdsperiode van meer dan een eeuw....enkele daarvan moeten nog ontdekt worden, anderen reisden reeds de hele muzikale wereld rond…de liederen van Mikis Theodorakis. ”(…) haar grootste verdienste is dat ze deze liederen brengt recht uit het hart en ze laat nazinderen in de harten van haar publiek.“ Louis des Bernières. Zij wordt begeleid op het podium door de Pianist Pantelis Polychronidis. De opbrengst gaat naar een goed doel Panos & Cressida 4 Life www.panosandcressida4life.org. Een avond om niet te missen!

In kader van: 12 uren voor Griekenland
Onder de auspiciën van de Griekse ambassade in Brussel

www.alexandragravas.com
www.facebook.com/alexandra.gravas