13

We doen er alles aan opdat je ons binnenkort komt bezoeken, daar maken we in het Paleis voor Schone Kunsten geen geheim van. Met een brede waaier aan educatieve activiteiten en projecten prikkelen we de meest doorgewinterde melomanen, terwijl ook wie nog niet met ons aanbod vertrouwd is, wordt verleid tot intense, verrassende belevingen. Ben je een stille genieter die graag bijleert, wil je stiekem eens over het muurtje van je favoriete muziekgenre gluren of ga je liever zelf, in familieverband, creatief en actief aan de slag tijdens een van onze muzikale activiteiten? Bij ons snakken je oren al snel naar meer!

VOLWASSENEN
Of het nu over klassiek, jazz of wereldmuziek gaat, onze concerten worden vaak voorafgegaan door een inleiding, een afspraak met een specialist die de wereld van de muziek voor je openbaart aan de hand van anekdotes en verduidelijkingen. En vergeet onze masterclasses niet, of de reeks Meet The Artist, levendige ontmoetingen met je geliefde musici. Bovendien maken we specifieke programma boekjes met een overzicht van de gespeelde werken, historische informatie, biografieën van de vertolkers en de gezongen teksten in de originele taal.

FAMILY & KIDS
Ook kinderen komen volop aan hun trekken. Het festival BIG BANG, door Klara verkozen tot muziekevenement van het jaar 2012, palmt voor het vierde jaar op rij het Paleis in met de meest uiteenlopende concerten en activiteiten. Zaterdag Muziekdag (drie in het totaal) staat dan weer synoniem met een muzikaal sprookje voor kinderen. Vermeldenswaard zijn ook een nieuwe reeks educatieve concerten waarbij het hele gezin actief kan deelnemen. Ook op onze zondagse afspraak om 11 uur zijn kinderen meer dan welkom. Terwijl hun ouders een concert bijwonen, of een tentoonstelling bezoeken met een gids, krijgen de kids een workshop met muziekinitiatie.

SCHOOLS & DKO
Het aanbod voor scholen en DKO is gevarieerd en speels, en nodigt uit tot actieve deelname. Onze educatieve concerten initiëren jongeren in de wondere wereld van de muziek. Er is de formule op maat Muziek met Klasse, terwijl het project Orkest & Koor op School (een organisatie in samenwerking met het NOB en ReMuA) jong talent wil stimuleren of een muzikale passie doen ontluiken. Jongeren maken kennis met de werking van een orkest, gaan in gesprek met een muzikant en spelen een concert in de Henry Le Boeufzaal.

PARTICIPATION PROJECT: Singing Brussels
Iedereen beschikt over zijn eigen stem, ongeacht leeftijd, beroep, herkomst of muzikale interesse. Het is een echt communicatiemiddel. Vanaf september, in het raam van Singing Brussels, organiseert Choir@BOZAR sessies voor wie graag zingt. Wie weet kun je wel meewerken aan een concert met ervaren artiesten. Toegankelijk voor iedereen!

Voorbij