30

BOZAR is een uniek en permanent multidisciplinair platform in het hart van Europa, dat tentoonstellingen, debatten, lezingen, performances, evenementen organiseert en publicaties verzorgt rond kunst, architectuur, design, mode, literatuur, muziek, theater en film.

BOZARs AFROPOLITAN is een platform voor de bruisende creativiteit van jonge Afrikaanse kunstenaars die een brug slaan over continenten, culturen en invloeden heen, en nieuwe artistieke vormen en verhalen creëren. Het initiatief streeft ernaar de  hedendaagse top artistieke creaties te presenteren in verband met Afrika en de Afrikaanse Diaspora in Europa.  BOZAR wil reflectie opwekken,  divers publiek mengen en perspectieven openen voor Africa Next Narratives..
BOZAR heeft als streefdoel:
 •  De hedendaagse creativiteit van het Afrikaanse continent en de Diaspora onder de aandacht van het Belgische en Europese publiek te brengen, overeenkomstig zijn internationale opdracht  om culturele diversiteit en interculturele dialoog te bevorderen.
 •  Afrikaanse stemmen in de hedendaagse globale maatschappelijke en culturele dialoog mee te laten spreken.
 •  Samenwerkingen tussen Noord-Afrikaanse en Sub-Saharaanse kunstenaars te ondersteunen.

Wist je dat?

 • ARTISTIEKE EN SOCIALE UITDAGINGEN

  AFROPOLITAN FESTIVAL

  Van 28 februari tot 1 maart 2020 vond bij BOZAR de vierde editie van het Afropolitan Festival plaats. In één weekend tijd bracht dit kleurrijke evenement meer dan 5.000 mensen op de been die de hedendaagse artistieke praktijk van artiesten uit Afrika of van Afrikaanse origine kwamen bewonderen. Het succes en het avontuurlijke aspect van het festival steunt op een praktijk en denkoefening die de artistieke en sociale uitdagingen van zo'n cultureel evenement centraal plaatsen.

  — gepubliceerd op
 • BOZAR viert 60 jaar Congolese onafhankelijkheid

  De Democratische Republiek Congo viert de 60e verjaardag van haar onafhankelijkheid. Speciaal voor die gelegenheid organiseert BOZAR een reeks artistieke onlineactiviteiten, ontwikkeld in samenwerking met culturele actoren uit Congo en de Congolese diaspora.

  — gepubliceerd op
 • BOZAR AT HOME

  60 JAAR CONGOLESE ONAFHANKELIJKHEID DOOR DE OGEN VAN DRIE JONGE CONGOLESE KUNSTENAARS

  Het Congolese artistieke landschap bulkt van de jonge en buitengewoon getalenteerde beeldende kunstenaars, onder wie Pamela Tulizo, Freddy Mutombo en Fransix Tenda Lomba. In juni 2020 bevinden zij zich alle drie in Brussel voor professionele activiteiten.

   

  — gepubliceerd op

Lopend en binnenkort

Voorbij