23

WHERE WE'RE AT! Other voices on gender brengt het werk samen van vrouwelijke fotografen en videokunstenaressen van wie de culturele achtergrond in Afrika, de Caraïben en de Stille Oceaan ligt en die met hun kunst het genderdiscours bestuderen. Deze tentoonstelling, die als een volwaardig onderdeel van de Summer of Photography 2014 met als thema de genderrelaties wordt geconcipieerd, stelt het werk voor van kunstenaressen die bijzonder hebben bijgedragen tot de zichtbaarheid en de deelneming van vrouwen in het artistieke gebeuren sinds de jaren 80. De geselecteerde werken behandelen actuele kwesties en debatten over gelijkheid der seksen, zelfvoorstelling, lichaam en seksualiteit, in het kader van de debatten over identiteit en cultuur vanuit innoverende en vaak uitdagende esthetica, conceptuele aanpakken en creatieve processen.
WHERE WE'RE AT! maakt heden de stand van zaken op van verschillende artistieke praktijken, gaande van het intimistische tot de meest bijzondere vormen van activisme. De tentoonstelling vertolkt ook het standpunt van het curatorschap over de tentoonstellingspraktijken en verzamelingen hedendaagse kunst die met gender te maken hebben in het Zuidelijke halfrond en op wereldvlak. Zie ook de satellite tentoonstelling 'Colored Only', Alliance française de Bruxelles Europe.

Deelnemende kunstenaressen zijn o.m. Hélène Amouzou (Togo/België), Rehema Chachage (Tanzanië), Angèle Étoundi Essamba (Kameroen/Nederland), Cecilia Ferreira (Zuid-Afrika), Lisa Hilli (Papua/Australië), Katia Kameli (Algerije/Frankrijk), Majida Khattari (Marokko/Frankrijk), Shigeyuki Kihara (Samoa/Niew Zeeland), Michème Magema (DRC/Frankrijk), Ato Malinda (Kenya), Zanele Muholi (Zuid-Afrika), Maud Sulter (Ghana/Schotland), Alberta Whittle (Schotland/Barbados) en Mwangi Hutter (Duitsland/Kenya), Hélène Jayet (Mali / Frankrijk).

Curator: Christine Eyene

BOZAR DISCRIMINEERT
1+1 gratis, alleen voor vrouwen!
Vrouwen mogen met 2 onze expo WOMAN en Where we’re at! bezoeken voor de prijs van 1. Deze actie is geldig van dinsdag 19 tot zondag 31 augustus. Niet geldig voor combitickets.

Voorbij